Beschut aan het werk

Bent u of kent u iemand in uw omgeving met een verstandelijke, lichamelijk of psychische beperking die graag weer aan de slag wil? En kan dit niet in een gewoon bedrijf, omdat er meer begeleiding nodig is? Dan kan beschut werk een oplossing zijn. Dit is een baan met salaris op een plek waar rekening wordt gehouden met een beperking.

Mensen die voor beschut werk in aanmerking komen, kunnen zelf bij het UWV een advies aanvragen.

Het UWV kijkt welke mogelijkheden u heeft om te werken en hoeveel begeleiding en/of aanpassingen u nodig heeft.

Komt u in aanmerking voor beschut werk?

Heeft u een brief ontvangen van het UWV, waaruit blijkt dat u in aanmerking komt voor beschut werk? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken samen met u naar een passende baan.

Komt u niet in aanmerking voor beschut werk?

Blijkt uit de brief van het UWV dat u niet in aanmerking komt voor beschut werk, bijvoorbeeld als u niet kan werken? Volg dan de instructies in de brief op en neem contact op met UWV.

Blijkt uit de brief dat u met enige ondersteuning wel bij een gewone werkgever kunt werken? Neem dan contact op met GelreWerkt!. Wij hebben een netwerk van werkgevers die u graag een kans geven in hun bedrijf.

Als uw situatie verandert 

Verandert uw situatie? En wilt u nog een keer door het UWV beoordeeld worden voor beschut werk? Dat kan, een jaar nadat u de vorige aanvraag deed. GelreWerkt! kan u hierin ondersteunen en adviseren. 

Wilt u meer informatie?

U kunt uw vraag ook stellen aan één van de consulenten wsw van GelreWerkt!. Bel tijdens kantooruren naar 0575 – 595 700 en maak een afspraak.