Hoe werkt GelreWerkt?

Aanmelding

​Heb je een bijstandsuitkering (aangevraagd) en kun je aan het werk? Om je te ondersteunen bij het vinden van werk, word je door jouw klantregisseur van de gemeente Zutphen bij GelreWerkt! aangemeld. Heb je geen uitkering, maar wil je wel hulp bij het vinden van werk? Dan kun je jezelf melden bij de balie van de gemeente op de Henri Dunantweg 1. Vervolgens komt jouw aanmelding bij GelreWerkt! terecht en wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Intakegesprek en Werkplan

Zodra je bent aangemeld, ontvang je een uitnodiging voor een individueel intakegesprek met de consulent Werk. Tijdens dit intakegesprek maken jullie kennis met elkaar, krijg je uitleg over wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Er zal worden besproken of je direct aan de slag kunt, of dat je extra ondersteuning nodig hebt. Wat ga jij zelf doen? En welke begeleiding kan de consulent Werk jou bieden? Op basis van dit gesprek en de afspraken die zijn gemaakt, wordt een Werkplan opgesteld.

Het vervolg

Na de intake ga je aan de slag met jouw Werkplan. Je consulent Werk biedt je daarbij ondersteuning. Geregeld heb je gesprekken met jouw consulent Werk over je voortgang.

Mogelijkheden:

Werkervaringsplaats

Proefplaatsing

Groepsbegeleiding

 

Aan het werk

Uiteindelijk is het doel van het traject natuurlijk dat jij betaald werk vindt. Heb je zelf werk gevonden? Neem dan contact op met jouw consulent en klantregisseur, zodat zij met jou afspraken kunnen maken over de afronding van het traject.

GelreWerkt! kan jou ook in contact brengen met een werkgever die een baan voor je heeft. Als het wenselijk is, is het mogelijk om de eerste maand op basis van een proefplaatsing aan de slag te gaan. Jouw consulent Werk gaat dan met de werkgever in gesprek over het contract en de arbeidsvoorwaarden.

Als je met werken bent gestart, biedt GelreWerkt! nog 3 maanden nazorg. Er is in deze periode contact met  jou en de werkgever en indien nodig bieden wij ondersteuning.

Heb je vragen, dan kun je altijd contact opnemen met jou consulent Werk. Je kunt GelreWerkt! bereiken door te bellen naar 0575 - 595 700.