Bilal aan de slag bij Arriva

Binnen enkele jaren nadat hij naar Nederland kwam, staat Bilal op het punt zijn examen voor het chauffeursdiploma personenvervoer af te leggen.

Bilal kwam in 2016 in Zutphen wonen. Door zijn talenknobbel en vrijwilligerswerk op de vrije school leerde hij in een mum van tijd de Nederlandse taal. Hij kwam met Arriva in contact op een speciale arbeidsmarkt, gericht op statushouders. Bilal wilde zich heel graag op het vak van buschauffeur storten en mocht bij Arriva direct beginnen op een werkervaringsplek. Drie maanden reed hij mee op een kleine bus door Lochem.

Op 1 oktober 2018 was het zover: Na een uitgebreid sollicitatieproces dat onder andere bestond uit een medische keuring en psychologisch onderzoek, mocht Bilal starten aan de BBL opleiding tot buschauffeur! Deze opleiding bestond uit theorie en het behalen van het D-rijbewijs. Toen hij zijn rijbewijs haalde, bood Arriva hem een contract aan en in juli staat zijn examen voor het chauffeursdiploma personenvervoer op de planning.

Arriva, bedankt voor deze mooie samenwerking. Bilal, we wensen je veel succes en plezier met je nieuwe baan. Wij twijfelen geen seconde, dat examen ga jij halen!

Bilal bij Arriva