Directeur GelreWerkt! neemt afscheid

Vanaf 1 januari 2020 is GelreWerkt! onderdeel van de gemeente Zutphen. Als gevolg daarvan vervalt de directiefunctie. Daarmee wordt de samenwerking met de huidige directeur Herman Roord beëindigd.

Herman RoordOnder leiding van Herman Roord is de organisatie GelreWerkt! binnen een jaar opgebouwd tot een onderneming die er toe doet voor werkgevers en werkzoekenden in Zutphen en de regio. Samen met een enthousiast team heeft hij werkzoekenden perspectief op ontwikkeling geboden en kansen op de arbeidsmarkt benut. Ook heeft hij vorm gegeven aan de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening-taken van de gemeente Zutphen.

‘Om samen met een team van professionals te bouwen en sturing te geven aan een nieuwe organisatie waar werk, duurzaamheid en daadkracht centraal staan, is een geweldige ervaring. Ik ben dan ook enorm trots op de resultaten,’ aldus Roord.

Wethouder en bestuurder Laura Werger: ‘Wij zijn Herman Roord zeer erkentelijk voor zijn inzet. De manier waarop hij samen met het team de dienstverlening van GelreWerkt! gestalte heeft gegeven, is voor ons een voorbeeld. Het werk waarmee hij gestart is, zetten wij dan ook  voort.’

GelreWerkt! is met ingang van het nieuwe jaar onderdeel van de gemeente Zutphen. De medewerkers voeren de taken vanuit de Participatiewet en de Wet Sociale Werkvoorziening dichtbij en daadkrachtig uit. Zoals samenwerkingspartners, sw-collega’s en kandidaten dat gewend zijn. Medewerkers zorgen voor een duurzame en passende match tussen werkgevers en werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. GelreWerkt! is dé partner voor werkgevers in Zutphen en omgeving.