Een arbeidsovereenkomst voor Joey bij Zilt-Bikes

Een mooi begin van het nieuwe jaar voor Joey: ‘Nooit meer naar school en een baan bij Zilt-Bikes!’ Joey heeft zijn diploma bij de Anne FlokstraSchool gehaald en na een stage een jaarcontract bij Zilt-Bikes. Frans van der Ven, stagebegeleider Anne FlokstraSchool vult aan: ‘Het is een mooie opstap voor zijn loopbaan. Zilt-Bikes en GelreWerkt! pakken de begeleiding over van school en samen met Joey zetten zij in op zijn ontwikkeling.’

Voor zowel Joey als Zilt-Bikes is de samenwerking passend. Gebert van Vrouwerff, teamleider en leermeester bij Zilt-Bikes: ‘Joey leert natuurlijk elke dag bij in de praktijk en wij zien het ook als onze missie om samen te ontdekken wat de ontwikkelmogelijkheden voor hem zijn. Ook dat doen we in samenwerking met Anita van Leeuwen, consulent Werk bij GelreWerkt!’. Zilt-Bikes is een fietsenmaker in het groot en biedt werk aan mensen voor wie dat geen vanzelfsprekendheid is. De werkplaats beschikt over 16 mooie en professionele werkplaatsplekken waar (huur-)fietsen worden gerepareerd. Van Vrouwerff: ‘Ook grotere projecten voeren we uit, zoals het periodiek onderhoud van fietsparken van hotels en bedrijven. Joey voegt toe: ‘Het komt wel eens voor dat iemand van een OV fiets vergeet de sleutel in te leveren, wij zorgen er dan voor dat het slot professioneel wordt verwijderd en de fiets weer gebruikt kan worden.’

Arbeidscontract Joey Zilt-Bikes

‘Door al bij aanvang van de stage samen te werken met de school van de leerling, bij de Anne FlokstraSchool met Frans van der Ven, is het voor leerlingen ook een minder grote verandering richting werk. Vaak kent de leerling mij of mijn collega’s al, waardoor de stap richting werk makkelijker en sneller te maken is,’ aldus De Leeuw. ‘Met name voor onze leerlingen is een vertrouwd gezicht van groot belang en een goede samenwerking met GelreWerkt! helpt daarbij. En we weten elkaar goed te vinden, dus dat is fijn samenwerken’, vult Van der Ven aan.  

Passend onderwijs voor iedereen
De Anne Flokstraschool biedt passend onderwijs voor leerlingen met een intensieve ondersteuningsbehoefte. Er zijn twee locaties in Zutphen; speciaal onderwijs, voor leerlingen van 4 t/m 13 jaar en voortgezet speciaal onderwijs, voor leerlingen van 12 t/m 20 jaar. Iedere leerling is welkom en heeft recht op goed onderwijs. Vanuit de kleinschaligheid creëren zij een klimaat, waarin veiligheid, vertrouwen en respect voorop staan. De Anne Flokstraschool maakt deel uit van De Onderwijsspecialisten.

Als GelreWerkt! kijken we graag mee naar mogelijkheden voor werkkansen op basis van kwaliteiten, capaciteiten, kennis en ervaring afgezet tegen de huidige arbeidsmarkt. Benieuwd naar de passende mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met onze accountmanagers voor een gesprek.