Kennismaken tijdens de Nationale Werkbezoekdag

De Nationale Werkbezoekdag stond bij GelreWerkt! geheel in het teken van ontmoeten. Kennismaken met mensen die geïnteresseerd zijn in wat GelreWerkt! doet. Daar gaat ons ondernemershart sneller van kloppen!

Collage Nationale WerkbezoekdagCollega’s Désirée Hanssen-consulent Werk, Bart van de Wal-klantregisseur, Esther Hendriks-accountmanager en Suze Beerten-consulent Wsw hebben totaal vier deelnemers ontvangen en laten zien én ervaren wat zij dagelijks als medewerker bij GelreWerkt! doen.

Werk
GelreWerkt! biedt ondersteuning daar waar nodig met als doel een arbeidsmarkt waarin iedereen werk heeft, bij voorkeur betaald werk bij een reguliere werkgever. Het is dan ook mooi dat twee werkgevers waar sw-collega’s en kandidaten werken, hun deuren op de Nationale Werkbezoekdag hebben geopend. Hendriks ging met deelnemer Connie opstap bij Matz Carwash. Beerten was bij 2SwitcH samen met deelnemer Jolanka. Hanssen en Van der Wal hebben de deelnemers Roy en Caroline toegelicht hoe een klantregisseur en de consulent samen met een kandidaat aan de slag gaan om de stap naar werk te zetten. Hanssen: ‘Door de informele laagdrempelige setting met een lunch is deze wijze van kennismaken ook geschikt voor een sollicitatiegesprek bij werkgevers voor onze kandidaten, zonder de bekende sollicitatieprocedure. Gerelateerd aan ‘Open Hiring’.’

Ervaringen deelnemers
Dat wij als GelreWerkt! enthousiast zijn over ons werk is vanzelfsprekend. Maar hoe hebben de deelnemers het ervaren. Roy: ‘Als er in de toekomst vacatures zijn, ga ik zeker reageren en zou ik het leuk vinden om je collega te worden bij GelreWerkt!’. Caroline: ‘Ik ben blij dat deze ontmoeting heeft plaatsgevonden. Het heeft mij geïnspireerd om te gaan werken in een coachende functie en ik houd de vacatures bij GelreWerkt! in gaten.’ Connie: ‘De Nationale Werkbezoekdag is een echte aanrader! Ik ben echt enorm enthousiast en geïnspireerd door het lunchgesprek dat ik samen met Esther en Elieg Akkermans, bedrijfsleider bij Matz Carwash heb gehad.’ Jolanka: ‘Ik heb een fijn gesprek gehad met Suze bij 2SwitcH. Door de toelichting van haar op de werkvloer bij de werkgever, heb ik inzicht gekregen over de werkwijze van een consulent Wsw bij GelreWerkt!.’

Passende match
Binnen GelreWerkt! zijn de volgende taken belegd: werkgeverschap Wet sociale werkvoorziening (Wsw), begeleiding en ondersteuning van werkzoekenden vanuit de Participatiewet en niet-uitkeringsgerechtigden uit de gemeente Zutphen. GelreWerkt! is dé partner voor werkgevers in Zutphen en omgeving en zet zich in voor de ideale duurzame match tussen werkgever en werkzoekende met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.