Personeel nodig en sociaal ondernemen: check de Praktijkroute

Heeft u als werkgever personeel nodig en wilt u tegelijkertijd socialer ondernemen? Bied dan een werkzoekende vanuit de Participatiewet de kans om via de Praktijkroute binnen uw organisatie aan de slag te gaan. De Praktijkroute, die sinds 1 januari 2017 openstaat, maakt het eenvoudiger om mensen met een arbeidsbeperking een reguliere baan te bieden, met de ondersteuning die zij nodig hebben.En zeker ook ondersteuning voor de werkgevers. Bovendien bespaart deze extra toegangsroute u als werkgever administratieve rompslomp.

PraktijkrouteOp de werkplek
Via de Praktijkroute wordt op de werkplek binnen uw organisatie vastgesteld of de medewerker vanwege zijn/haar beperkingen zelf in staat is om het wettelijk minimumloon (WML) te verdienen. Lukt dat niet, dan wordt de medewerker op grond van de Praktijkroute opgenomen in het doelgroepenregister, dan telt de baan mee voor de banenafspraak. Als werkgevers heeft u bij ziekte aanspraak op de no-riskpolis. Sinds 1 januari 2018 heeft deze groep ook recht op een doelgroepverklaring LKV waarmee de werkgever aanspraak kan maken op het loonkostenvoordeel (LKV).

Hoe gaat dit in zijn werk?
Uw nieuwe medewerker wordt, bij voorkeur tijdens een proefplaatsing, op haar/zijn werkplek beoordeeld. De Praktijkroute sluit daardoor zo goed mogelijk aan bij werksituatie van uw nieuwe medewerker. Wilt u hierover meer weten, neem dan gerust contact op met uw consulent of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze accountmanagers. Zij helpen u graag! Bekijk hier een handige video over de Praktijkroute van www.samenvoordeklant.nl en lees hier het complete artikel van www.opnaarde100000banen.nl.