SZW besluit: geen verrekening NOW met loonkostensubsidie

Er komt geen verrekening van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) met loonkostensubsidie (LKS). Dat zegt staatssecretaris Van Ark in een brief aan de Tweede Kamer en dat is goed nieuws voor alle samenwerkingspartners van GelreWerkt!.

UWV NOWIn eerste instantie wilde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de NOW met de LKS verrekenen om daarmee dubbele financiering van loonkosten voor mensen met een arbeidsbeperking te voorkomen. Volgens praktijkdeskundigen van gemeenten, Divosa en werkgeversorganisaties zou dit echter leiden tot veel administratiedruk bij werkgevers en tot uitvoeringsproblemen bij gemeenten.
 

Het ministerie stelt de plannen daarom bij, zo liet staatssecretaris Van Ark (SZW) net voor de Pasen weten. Er komt geen verrekening van de NOW met LKS. Werkgevers zijn daarom ook niet verplicht te melden dat zij NOW-subsidie ontvangen aan de gemeente(n) van wie zij LKS ontvangen. Bekijk hier de video van UWV met alle informatie over de NOW.

Heeft u vragen hierover? Neemt u dan contact op met uw eigen contactpersoon (consulent of accountmanager) van GelreWerkt!, zij beantwoorden graag uw vragen.  Heeft u geeen contactgegevens, bel dan het algemene nummer 0575-595 700 of stuur een mail aan contact@gelrewerkt.nl.

Lees hier de Kamerbrief Van Ark: Antwoorden naar aanleiding van schriftelijke overleg Kamerbrief Tozo
(Tweede Kamer, 10 april 2020)