Samen met Bilal en Arriva genomineerd voor de ESF-Award

Met trots delen we dat GelreWerkt! samen met nog 10 projecten in Nederland is genomineerd voor de ESF-Award. De reden dat we zijn genomineerd, is dat we een succesvolle werkwijze hebben die bijdraagt aan een nieuwe toekomst voor statushouders. Consulenten Dieuwertje Spikker en Maarten Jorna begeleiden statushouders, zodat zij kunnen bouwen aan hun toekomst. Zo ook Bilal. U stemt toch ook!

Bilal bij Arriva genomineerd voor ESF Award_GelreWerkt!Vanaf  dinsdag 1 oktober kunt u op ons stemmen door hier te klikken. Uiteraard delen we de link ook via onze site en sociale media. En graag rekenen we op uw stem en steun om de link te delen in uw eigen netwerk. Overigens treft u op deze site ook de overige 10 genomineerde projecten die bijdragen aan een toekomst voor statushouders in Nederland. Namens Bilal en Arriva op voorhand al dank voor uw stem!

Een passende match: Bilal en Arriva
Bilal kwam in 2016 in Zutphen wonen. Door zijn talenknobbel en vrijwilligerswerk op de vrije school leerde hij in een mum van tijd de Nederlandse taal. Hij kwam met Arriva in contact op een speciale werkmarkt, gericht op statushouders. Oktober vorig jaar was het zover: Na een uitgebreid sollicitatieproces, dat onder andere bestond uit een medische keuring en psychologisch onderzoek, startte Bilal aan zijn BBL opleiding tot buschauffeur! Nadat Bilal zijn rijbewijs en chauffeursdiploma haalde, bood Arriva hem gelijk een contract aan. Dus als u nu met de bus gaat, is de kans groot dat Bilal 'uw chauffeur' is.

ESF-Award
Europees Sociaal Fonds (ESF) is opgericht om het vinden van werk en het overstappen naar een nieuwe baan makkelijker te maken. ESF-projecten dragen bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet. 'Een samenleving die werkt. Dat laten we graag zien door middel van de ESF-Award. De vakjury is net als voorgaande edities weer verheugd over de diversiteit van de inzendingen. Enthousiasme, motivatie en op welke wijze de doelstellingen zijn of worden gerealiseerd, waren de belangrijkste criteria waar de vakjury op lette', aldus de organisatie.

Stem ook!
De hele maand oktober is het mogelijk om te stemmen op onze nominatievideo! De vijf projecten met de meeste stemmen, gaan naar de finale tijdens het ESF-Event op woensdag 6 november. Op naar de finale!