Succesvol KENNIScafé GelreWerkt! voor relaties

Maandag 18 november was de Meet & Eat bij GelreWerkt! het decor van het tweede KENNIScafé. Overheerlijke belegde broodjes en soep stonden gereed en werden tijdens de inloop genuttigd door de ruim 40 deelnemers. Het tweede KENNIScafé stond in het teken van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en nieuwkomers op de arbeidsmarkt.

KenniscaféWethouder en bestuurder van de stichting GelreWerkt! Laura Werger heette de deelnemers welkom en sprak haar trots uit over wat GelreWerkt! samen met werkgevers tot nu toe hebben gerealiseerd op de arbeidsmarkt. En natuurlijk ook een dankwoord aan alle ondernemers en werkgevers die met GelreWerkt! samenwerken, immers zonder werkgevers geen mooie werkplekken en -kansen.

Workshops
Tijdens de beide workshops gingen deelnemers samen met de workshopleiders aan de slag om kennis op te doen en ervaringen te delen. De workshop Nieuwkomers – Leerwerktraject Aventus en GelreWerkt! kregen deelnemers informatie over het unieke maatwerk BBL-traject voor zowel de kandidaten en als werkgevers. Ook twee kandidaten waren aanwezig om zelf te vertellen wat het traject voor hen betekent: ‘Door nog beter de Nederlandse taal te leren op de werkplek en het vooruitzicht op een baan zorgt voor rust en meer zelfvertrouwen.’ Met de invoering van de WAB veranderen per 1 januari 2020 de regels omtrent arbeidscontracten en ontslag. Rob Wagenvoort, directeur Olympia Zutphen, lichtte haarfijn toe wat dit voor werkgever gaat betekenen.

KENNIScafé
Was u niet in de gelegenheid om bij het KENNIScafé aanwezig te zijn? Bekijk dan hier de hand-outs van de workshops ‘Nieuwkomers’ en ‘WAB’. Na de workshops werd er uiteraard nog genetwerkt en kennis en ervaring gedeeld onder het genot van een hapje en drankje. Tevens werk ook de datum van het volgende KENNIScafé bekend gemaakt, dus noteer alvast in uw agenda: maandag 18 mei 2020.

Catering
Het eten tijdens de inloop en de aangeklede borrel werden verzorgd door spIJS uit Warnsveld. Een samenwerkingspartner van GelreWerkt! waar kandidaten werkervaring in de horeca opdoen om vervolgens de stap te maken naar een reguliere baan.