Training COMPETENT NAAR WERK succesvol van start

Eind september was de aftrap van de training ‘Competent naar Werk’ van GelreWerkt!. De start stond in het teken van kennismaking voor de deelnemers die op zoek zijn naar een passende baan. Om vervolgens gelijk aan de slag te gaan met de onderwerpen loopbaan en zelfleiderschap; de eerste stap richting werk. De deel-nemers ontvangen acht weken lang de training met als einddoel een passende baan.

Samenwerking
Het team van accountmanagers van GelreWerkt! werkt hierin samen met Vitae Company die de training verzorgt. Naast de groepstraining is er ook aandacht voor persoonlijke coaching zodat alle deelnemers ook de gestelde doelstellingen behalen. ‘Door de combinatie van groepsactiviteit en persoonlijke coaching is het resultaat optimaal: een baan en uit de uitkering,’, aldus Barbara Augustinus, trainer van Vitae Company. ‘De eerste kennismaking is goud waard en vaak is dat nog een cv. Maar achter het (digitale) cv gaat natuurlijk een mens met waardevolle competenties schuil. En daar gaan de deelnemers mee aan de slag. De accountmanagers van GelreWerkt! sluiten ook een dagdeel bij de training aan zodat zij een beeld hebben van de deelnemers.’
Deelnemers die de training Competent naar werk van GelreWerkt! volgen
Resultaat
‘Doordat wij in het beginstadium al kennismaken met de groep, delen we ook de informatie van onze kandidaten met ons netwerk van werkgevers. En dan gaat het soms snel. Vier kandidaten hebben inmiddels al een baan’, aldus Rob Enzerink, accountmanager GelreWerkt!. Eind november staat de laatste training in het teken van solliciteren en sluiten de deelnemers af met hopelijke een fysieke banenmarkt waar ook werkgevers bij aanwezig zijn. Met als uitkomst een passende match voor beiden. Enzerink: ‘Dat is ons werk en daar gaan we voor!’

De eerste training was een fysieke bijeenkomst, uiteraard met de inachtneming van de geldende coronamaatregelen, in het wijkcentrum De Uitwijk in Zutphen. Door de aangescherpte richtlijnen in oktober zijn de vervolgbijeenkomsten online.

Als GelreWerkt! kijken we graag mee naar mogelijkheden voor werkkansen op basis van kwaliteiten, capaciteiten, kennis en ervaring afgezet tegen de huidige arbeidsmarkt. Benieuwd naar de passende mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met onze accountmanagers, zij helpen u graag.